Опубліковано

Дерево та властивості кави Робуста.

Дерево и свойства кофе Робуста. - dolya.in.ua

Продовжуємо писати про каву, як і обіцяли трохи  про вид кавового дерева COFFEA CANAPHORA воно ж Робуста.

Передбачуваною батьківщиною Робусти є Центральна Африка, культивувати там його людина почала в 1870 році, сьогодні це держава Конго.

Плодоносне дерево Робусти досягає в своєму зрості 13 м, і культивується на висоті 200-900 м над рівнем моря. Температура повітря при якій дерево дає нормальні плоди повинна бути в межах + 24 … + 30 С, дерево має більш високу стійкість до шкідників і хвороб, швидше росте і має більш високу врожайність та швидкість росту в порівнянні з деревом арабіки, що доволі сильно впливає на її смакові якості.

Дерево Робусти значно поступається дереву Арабіки за смаковими якостями, кава з його зерен має грубий і терпкий смак, є більш міцною. Вміст кофеїну в Робусті від 1.6-3.2%, але масел в два рази менше ніж у Арабіки – близько 8-9%, цукру близько 5%. Якщо в кавовій суміші знаходиться більше Робусти то наша кава має більш густу пінку, але й більш гіркий смак, що негативно впливає на смакові якості в цілому.

Якщо говорити про виробництво Робусти – то зерно цього дерева має більш низьку собівартість, ніж Арабіка, і складає всього 25% від усього світового виробництва кави. Використовують Робусту в основному для виробництва розчинної кави та як добавки до кавових сумішей.

На сьогоднішній день світовим лідером з виробництва Робусти є В’єтнам, Арабіку найбільше виробляють в Бразилії.

Найвідоміші сорти Робусти – це сорт Kouilou і Nana.

Каву та будь який одноразовий посуд під каву, Ви можете купувати у нас в інтернет магазині Dolya.in.ua . Оптовим покупцям знижки та бонуси.

Поделится в соц сетях